Αρχική σελίδαΤα πάντα είναι ένα γιγάντιο είδος αρκούδας που ζει στα βουνά της Κίνας. 'Εχει φουσκωτά μάγουλα και μαύρα μάτια σε σχήμα πεταλούδας.Ζει σε δάση που είναι πόλυ ψηλά στα βουνά διότι φοβάται τους ανθρώπους. Δεν είναι επιθετικό ζώο και ζει κατά κύριο λόγο μόνο.Ο αριθμός των πάντα που ζουν βουνά της Κίνας είναι περίπου 3000.
Το πάντα τρώει μόνο μπαμπού καθημερινώς μπορεί να φάει 12 με 40 κιλα και συνήθως τρωεί για 14 ώρες.Ήταν κάποτε σαρκοφάγα ζώα.Την άνοιξη τους αρέσει να τρώνε ζαχαροκάλαμα με γάλα.
1818.jpgΤο πάντα είναι θηλαστικό και γεννάνε 1 με 2 μικρά κάθε 2 χρόνια .Η καλύτερη εποχή για ζευγάρωμα είναι απ'ο τον Μάρτιο εως τον Μάιο . Τα μικρά πάντα ζουν με τη μαμά τους για τα 2 πρώτα χρόνια της ζωής τους. Pandabaer.jpg
Λόγω της καταστροφής πολλών δάσων μπαμπού παρά πολλά πάντα πεθαίνουν απ'την πείνα .Επίσης πάρα πολλοί κυνηγοί σκοτώνουν τα πάντα για το δέρμα τους που πωλείται πολύ ακριβά.
Περίπου 166 πάντα ζουν σε αιχμαλωσία. Όλα ζουν σε μια καλή κατάσταση αλλά έχουν πρόβλημα στην αναπαραγωγή. Οι επιστήμονες για να λύσουν αυτό το θέμα, κάνουν τεχνητή γονιμοποιήση σ' αυτά τα πάντα.

panta-300x225.jpg